Patronaat gaat volledige concerten uitzenden om artiesten te steunen

Haarlem - Poppodium Patronaat zendt vanaf half augustus een groot deel van de liveconcerten die plaats vinden in de grote zaal van het podium uit via een betaalde livestream, om zo de artiesten extra te steunen. De opbrengsten van de livestream en de extra exposure zijn een mooi extraatje voor de artiesten die in Corona-tijden op het podium staan voor een klein publiek.
 
Vrij snel nadat bekend werd dat het podium zijn deuren moest sluiten door de Corona-maatregelen, maakte Patronaat bekend aan de slag te gaan met streaming-platform Haarlem On Air. Het project, dat in mei werd opgestart en nog doorloopt tot 1 september, is inmiddels een groot succes te noemen: in de zomer werd elk weekend een live-stream uitgezonden met een diverse mix van locals, dj's, interviews, podcasts en meer. Onder meer het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Haarlemsche Muziekfonds, de Gemeente Haarlem en het Rabobank Stimuleringsfonds brachten hun steun uit aan het platform, net als honderden donateurs.
 
"Voordat we begonnen met Haarlem On Air had ons team nog maar gemiddelde ervaring met livestreams, en nu, drie maanden later, voelen we ons echt professionals. Spelenderwijs heeft er een omscholing van ons personeel plaats gevonden, heel erg tof om te zien. Nu zijn we eindelijk klaar voor een grotere stap: met betere camera's, een eigen productiekamer en grotere artiesten, kunnen we nu doorpakken naar zeer goede live concertregistraties in de Grote Zaal. Samen met See Tickets hebben we een streaming shop kunnen ontwikkelen, die deze week live gaat bij het concert van Tim Knol op 15 augustus," aldus Lisa de Jongh, Manager Programma & Marketing bij Patronaat.
 
De concertregistraties kunnen tegen een kleine betaling live vanaf elk beeldscherm met internet bekeken worden. Het zijn registraties van concerten in Patronaat waarbij ook publiek aanwezig is, maar waarbij de zaal slechts een beperkt aantal tickets kan verkopen vanwege de 1,5 meter maatregelen. "We kunnen op dit moment maar 120 mensen kwijt in de grote zaal en slechts 40 mensen in de kleine zaal. De bands die er staan zouden normaal gesproken meer publiek op de been brengen, maar de setting is vooralsnog seated, in tweetallen, aan tafeltjes. Daarnaast merken we dat veel mensen ook nog voorzichtig zijn, het idee om met honderd man in een zaal te zitten vinden ze nog te spannend. Ook voor hen is de livestream echt een uitkomst."
 
Met de livestream van de concerten kan het thuiszittend publiek het volledige concert zien vanaf de bank. De opbrengsten van de livestream gaan volledig naar de artiest op het podium. Ook de extra exposure online is een mooi extraatje voor de artiesten die het op dit moment door de Corona-maatregelen erg zwaar hebben. "We hebben de afgelopen tijd flink geinvesteerd in goede camera's, goede posities, goed geluid, ook omdat we het gevoel hebben dat we nog wel een poosje in deze situatie blijven hangen. Het is natuurlijk niet het echte concertgevoel, maar wel een manier om je favoriete artiest in deze tijd te steunen en er ook nog een hele toffe livestream voor terug te krijgen. Een goede tussenoplossing voor het heimwee gevoel naar concerten en festivals, en een mooi gebaar naar alle artiesten. We hopen dat meer podia ons voorbeeld volgen en de faciliteiten voor de artiesten beschikbaar stellen."

De concertregistraties worden aangeboden door Patronaat en Haarlem On Air-partner See Tickets. Kijk voor alle informatie, concerten en tickets op: www.patronaat.nl Voor de evenementen zijn ook maximaal 120 tickets te koop via de verkoopkanalen van Ticketmaster Nederland
 
Het eerste concert dat via livestream te zien is, is: Stage 1,5: Tim Knol op zaterdag 15 augustus om 20:30. Tickets voor de stream zijn te koop via: https://www.patronaat.nl/15-8-2020/tim-knol

Geplaatst op di. 11-08-2020

Delen deel

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring