Patronaat nodigt GUYY uit voor lockdown in Slachthuis

De Haarlemse band GUYY is door Patronaat uitgenodigd om een week lang intrek te nemen in het Slachthuis in Haarlem. Het oude pand aan de Oorkondelaan waar voorheen regelmatig evenementen en bijeenkomsten werden georganiseerd, staat al een tijdje leeg vanwege de Corona-maatregelen. GUYY neemt het pand over in de week van 19 januari en bouwt de ruimte om tot veilige, corona-proof studio, waar ze uiteindelijk een nummer zullen schrijven, opnemen en releasen. “We gebruiken de ruimte als creatief middel voor onze productie en ter inspiratie.”
 

De naam van het project heet “One Week, One Single - GUYY Locked Down in Slachthuis”. Het idee om een nummer van A-Z te produceren kwam direct ter sprake toen Patronaat de opdracht gaf: doe met deze ruimte wat jullie willen. GUYY: “Het idee is om een nummer van begin tot eind te maken en twee weken later te releasen. Elke stap in het proces gebeurt op deze locatie. We sluiten ons deze lockdown op in een grote loods en gebruiken de ruimte als creatief middel voor onze productie en ter inspiratie voor het eindproduct, hierbij staat spontaniteit centraal.” In het proces speelt niet alleen muziek een belangrijke rol, maar ook videografie en ontwerp. “Diverse disciplines komen samen, zo maken we in samenwerking met een fotograaf en videograaf beelden voor een mini-documentaire over deze week, laten we een grafisch ontwerper los op het ontwerp van de artwork en zal een kleding designer een outfit creëren met een eventueel merch item. Allemaal geïnspireerd door de locatie en het nummer,” aldus de band.

Patronaat en locatie Slachthuis bundelen de krachten om ook in tijden van Corona de artiesten en creatievelingen te blijven ondersteunen. Door hen onderdak te geven en een ruimte om nieuwe creaties te maken, dragen ze bij aan een extra impuls in de muziekscene van de stad. Het avontuur van GUYY in Slachthuis is te volgen via de social media kanalen van Patronaat – daar zal onder meer elke dag een dagboek entry te vinden zijn, naast video- en beeldmateriaal van de opnames. Ook de release van de single zal via de kanalen van Patronaat te volgen zijn.

 

Geplaatst op vr. 08-01-2021

Delen deel

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring