Patronaat opent opnieuw, opnieuw!

Na lang onze adem in te hebben moeten houden, roepen we het vanaf 5 juni weer van de daken: Patronaat mag weer open! Er is licht aan het einde van de tunnel, en hoewel de afgelopen periode een ongekend pittige was, heeft het team van Patronaat continu de schouders eronder gezet. Eindelijk is er perspectief voor de poppodia en andere culturele instellingen. Patronaat blijft in de zomer losse concerten organiseren volgens de Stage 1,5 setting (seated, op anderhalve meter) en verhoogt de capaciteit naar 50 personen. Op dit moment zijn er geen concrete plannen om de volledige capaciteit te benutten met testbewijzen – Patronaat maakt zich achter de schermen klaar voor een geweldig najaarsprogramma waar we allemaal erg naar uit kijken.

 

Wij zetten de corona-proof Stage 1,5 setting in Stage 1 en Stage 2 nog even voort in de komende maanden: een intieme seated setting met in ieder geval 50 bezoekers per concert. Alvast een kleine vooruitblik: de aftrap is op vrijdag 18 juni met Def Americans. Deze Johnny Cash-tribute band speelt met verve het beste en meest legendarische van The Man in Black. Een dag later, zaterdag 19 juni, klinken er voor het eerst sinds lange tijd weer beats door de zaal: State of Bass, het keurmerk voor de beste hardstyle en rawstyle zet een seated 1,5 meter editie neer. Zondag 20 juni klinken de mooiste neoklassieke klanken bij de beroemde harpiste Lavinia Meijer, die met haar DETOUR-tour de breedte van haar kunsten opzoekt met werk van o.a. Frahm, Arnalds en Glass. Als onderdeel van het Artist in Residence programma stond Waltzburg niet lang geleden nog op ons podium, op donderdag 24 juni brengen ze hun energieke indiepop eindelijk ten gehore voor publiek! Geïnspireerd door Chopin, Keith Jarrett en Miles Davis maakt Pieter de Graaf muziek die even breekbaar als meeslepend is. Op vrijdag 2 juli vervoert de Edison-prijswinnaar onze bezoekers met de mooiste neoklassieke pianomuziek. En dan is er nog een (uitverkocht) uitstapje: De Kift komt op 25 juni naar de Oerkap voor een tour langs verschillende kades door het gehele land. Een liveshow op een boot! Voor alle concerten die hiervoor genoemd zijn, behalve De Kift, zijn nog kaarten te koop. Deze zijn nu beschikbaar via Ticketmaster en deze website.

 

Patronaat werkt de protocollen voor bezoekers, personeel en artiesten continu bij en volgt de regels en maatregelen op van het RIVM. In de Stage 1,5 setting zorgen we dat bezoekers op een verantwoorde en veilige manier een onvergetelijk concert kunnen beleven. Lees hier ons actuele FAQ omtrent de geldende coronamaatregelen in Patronaat.

 

Foto door Jaap Kroon Fotografie

Geplaatst op vr. 04-06-2021

Delen deel

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring