Open en eigenzinnige popcultuur voor iedereen.

Sinds 1984 siert Patronaat Zijlsingel 2 in Haarlem. Wat ooit begon als ‘schoolgebouw met patronaatzaal en gymnastieklokaal’ groeide uit tot één van de kernpodia van Nederland, met honderden activiteiten per jaar en op jaarbasis gemiddeld 140.000 bezoekers.

Patronaat strijd voor erkenning van popmuziek en haar cultuur. Wij gaan voor een duurzame, culturele beleving vol ruimte om te zijn wie je bent en je daarin te uiten. Voor een wereld die inspireert en uitdaagt om creatief te durven zijn.

Duurzaamheid

Patronaat gaat voor duurzaamheid, en de maatstaf daarbij is Green Key: een internationaal erkend keurmerk voor de recreatie en vrijetijdsindustrie. Sinds 2016 heeft Patronaat het gouden certificaat (met dispensatie-regeling) van Green Key behaald. Ook verkoopt Patronaat i.s.m. Dopper branded Doppers om plastic wegwerpafval tegen te gaan.

Hiernaast zet Patronaat zich in voor Haarlem Plastic Vrij, met als hoger doel Haarlem Klimaatneutraal en Circulair in 2030.

Download hier de MVO verklaring op pdf.

Download hier informatie over het duurzaam inkoopbeleid van Patronaat op pdf.

Rob Acda Award

De Rob Acda Award is een muzikale competitie voor veelbelovende muzikanten uit Haarlem en omstreken. Zij krijgen middels de competitie de kans om de volgende stap te zetten in hun muzikale carrière. De competitie biedt de deelnemers de kans podiumervaring op te doen, feedback te krijgen van professionals, bekendheid te verwerven en potentieel naar huis te gaan met een goed gevuld prijzenpakket. Lees hier meer.

Geschiedenis

Nieuwsgierig naar onze ontstaansgeschiedenis in het Haarlem van toen en hoe wij uitgroeiden tot één van de kernpodia van Nederland? Lees ‘Onze Geschiedenis’ terug.   

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring